Λειτουργία Ιατρείου:

- Καθημερινά κατόπιν ραντεβού

- Επισκέψεις κατ'οίκον

 

Ραντεβού: 2106654274

Oλοκληρώθηκε από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου ο αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών
26/4/2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού στους μαθητές της Α’ και Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου, δημόσιων και ιδιωτικών, που πραγματοποίησε και φέτος το Δημοτικό Πολυιατρείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος που τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), οι εθελοντές παιδίατροι του Δημοτικού Πολυιατρείου πραγματοποίησαν 1.165 εμβολιασμούς, 637 εμβόλια Δερμοαντίδρασης Μantoux και 528 εμβόλια αντιφυματικά BCG.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμμετείχαν οι εθελόντριες παιδίατροι Ελένη Μελιάδου, Αναστασία Φλώκου, Κατερίνα Καρακοντινού, όπως, επίσης, οι επισκέπτριες Υγείας από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού Ευαγγελία Παπαγιάννη, και Αγγελική Βλάσση. Το συντονισμό της δράσης είχε η υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στα 15 δημόσια Δημοτικά Σχολεία καθώς και στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου «Ελληνική Παιδεία», «Εκπαιδευτήρια Δούκα» και την ελληνογαλλική σχολή «Ουρσουλίνες». 

Τα εμβόλια παραχώρησε στο Δήμο Αμαρουσίου η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

----------------------------------------------------------------------------------------

Περισσότερα από 800 παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου

17/4/2012 18:59
Περισσότερα από 800 παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού από το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία καθώς, και σε τρία ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.
 
Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν δερμοαντιδράσεις mantoux σε 463 μαθητές και αντιφυματικά εμβόλια BCG σε 356 μαθητές της πόλης μας.
Για την επιτυχία του προγράμματος πολύτιμη ήταν η συμμετοχή των εθελοντών παιδιάτρων Ελένης Μελιάδου, Αναστασίας Φλόκου Αναστασίας, καθώς, επίσης, των επισκεπτριών Υγείας Ευαγγελίας Παπαγιάννη, Αγγελικής Βλάσση, και Μάγιας Μαρκοπούλου.
 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού σημείωσει: «σε μία περίοδο όπου το έλλειμμα σε υπηρεσίες πρόληψης της Υγείας είναι μεγάλο, έλλειμμα που διευρύνεται λόγω και της οικονομικής κρίσης, εμείς στο Μαρούσι συνεχίζουμε, αξιοποιώντας τις δομές του Δήμου μας, να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης που θωρακίζουν την υγεία των παιδιών μας».
 
Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντές του Δήμου για τη σημαντική προσφορά τους, για ακόμη μία φορά, στην προσπάθεια του Δήμου να προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.
Συμπληρωματικός αντιφυματικός εμβολιασμός mantoux θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 και BCG την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στις 9.30 το πρωί.
 
Την εποπτεία του προγράμματος είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Νικόλαος Κάββαλος

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ:

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ "ΜΗΤΕΡΑ"

ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ "ΛΗΤΩ"

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:

ΕΘΝΙΚΗ

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

ALICO

ALLIANZ

INTERNATIONAL LIFE

MED4U

ΤΑΜΕΙΑ:

ΕΟΠΥΥ

--------------------------

- Προληπτικός έλεγχος ανάπτυξης

- Τακτική Κλινική εξέταση

- Έκτακτα περιστατικά

- Προσχολικός έλεγχος A' Test

- Εμβολιασμοί

- Βεβαιώσεις για αθλητικές δραστηριότητες

- Ατομικό δελτίο Υγείας μαθητή